dimecres, 31 de juliol del 2013

Liverpool Central Library

Hola a tots!

Sóc l'Estefania Dorado, part d’aquesta primera fornada que s’ha graduat aquest any en Informació i Documentació. No fa ni més d’un mes que estic vivint i treballant a Anglaterra i... és que no vaig perdre el temps en marxar!

Tot i que el treball no és relatiu amb els estudis, gaudeixo d’una mica de temps per poder realitzar altres activitats com aprofitar i visitar altres ciutats i pobles del Regne Unit.


Fa una setmana vaig decidir visitar Liverpool, que molts coneixereu per la popularitat dels The Beatles o bé del seu equip de futbol Liverpool Football Club. No és la primera vegada que visitava la ciutat, però sí la primera en la que visitava una de les seves biblioteques, la Liverpool Central Library.

Entrada
Vestíbul
La Liverpool Central Library és una de les dinou biblioteques que podem trobar a la ciutat de Liverpool. Aquesta biblioteca es troba situada al cor de la ciutat, envoltada pel World Museum Liverpool, Empire Theatre, St. George’s Hall, Walker Art Gallery, St. Johns Garden i a menys de cinc minuts de l’estació central de Lime Street.


Vista - contrapicat
El primer edifici de la biblioteca va ser el William Brown Library and Museum construït entre el 1857-1860 i que tenia el nom del seu benefactor. L’any 1879 va ser ampliat amb la Picton Reading Room i l’any 1906 amb Hornby Library. L’any 1915 es va afegir la Oak Room. Durant els anys 60 i 70 es van afegir més extensions a l'edifici com el Picton Hall. La darrera i gran reforma es va realitzar entre 2009 i 2013 en la qual es va demolir totes les reformes realitzades entre els anys 60 i 70 i es va mantenir les sales Hornby, Oak i Picton.

Hornby Library
Picton Reading Room


La biblioteca actual està formada per diferents àrees: read, discover, archive, theasures, imagine i enquire. Cadascuna d’aquestes àrees es troba distribuïda per les cinc plantes que formen aquesta magnifica biblioteca totalment equipada amb l'última tecnologia com són, per exemple, Ipads o bé les màquines d’autopréstec per radiofreqüència, mobiliari de tot tipus depenent de la funció que l’usuari vol fer de la unitat, per exemple, des de sofàs fins a sales treball en grup. A més, li dóna valor afegit la seva còpula i la terrassa superior, que es pot visitar, i la cafeteria situada al vestíbul de la biblioteca.

Àrea reading
Entrada - Reception & Discover
Àrea discover
Vista detall - Ipads
Revistes en paper


Ara que és estiu i si no teniu planejades vacances, veniu a veure aquesta meravella, jo vaig sortir amb els pèls de punta! I si voleu venir a treballar, aneu mirant la pàgina de l’ajuntament que em van dir que surten allà les ofertes de feina :)


2 comentaris:

  1. Té molt bona pinta!
    Tinc previst anar a Liverpool aquest mes d'agost, sens dubte la biblioteca ja és parada obligatòria! merci pel mini reportatge!

    ResponElimina
  2. Doncs si hi vas, no ho dubtis! I si vols visita guiada per Liverpool em dius alguna cosa i te'n faig una!

    ResponElimina