divendres, 19 d’agost del 2011

Pràctiques d'estiu a Roma!

Hola gent!

Aquest any m'he animat a apuntar-me al programa de pràctiques d'estiu que ofereix la nostra Facultat i reconec que va ser tot un encert!

Vaig estar molt nerviosa fins el darrer dia, ja que també coincidia amb el període d'avaluació, i em donava la sensació que no podia estar per a ambdues coses, però he de reconèixer, que ara, després d'haver viscut l'experiència, no m'hagués perdonat el fet de no anar-hi.

Què us puc dir? Vaig ser afortunada de poder-me passejar per la ciutat de Roma; si la coneixeu, ja ho sabeu, meravellosa i com diuen, eterna. Jo ja vaig ser-hi per vacances fa alguns anys, i no era un problema tornar-hi, ja que és un lloc que mai s'acaba. Els últims dies que vaig passar-hi, els companys de pis encara em feien llistats de llocs per visitar, impossible!!!

Si no hi heu estat, com a ciutat val molt la pena, però a més, les pràctiques, a l'Instituto Cervantes em van encantar! Totalment recomanable treballar-hi, els companys són meravellosos, Milagros és la responsable, una persona molt agradable i preocupada per tu i per la feina que estàs fent, li interessava saber si t'agradava i si et senties a gust en tot moment. Gemma és la bibliotecària i Bàrbara l'ajudant. Em van acollir molt bé des del primer dia, donant-me mil consells per viure la ciutat. La feina a realitzar? Doncs de tot una mica, des d'etiquetar, a corregir registres, donar d'alta i de baixa exemplars, agrupar llibres de temàtica específica en diferents fons, etc. A més et feien partícep de tots els projectes que estaven fent. Així que només vaig aprendre i aprendre.

Això sí, el consell més important que us dono si us decidiu per aquest destí és trobar el lloc de residència proper al Cervantes, ja que Roma és un desastre en tema de transports, dia sí i dia també que no funciona alguna connexió, i el millor és que no avisen, cap cartell. Afortunadament jo vaig residir-hi a 10 minuts a peu. Està ubicat a la zona alta, i molt proper a la Universitat de la Sapienza així que els preus ens poden semblar cars. Jo vaig pagar 550 euros per una habitació mitjana, el pis, antic, però n'havia trobat de fins a 700 i 800 euros, també n'havia trobat a 450 euros però a les afores. Una altra becària del Cervantes em va dir que ella pagava exactament el mateix i que era lo més normal. La web que jo vaig utilitzar www.easystanza.it. T'hi inscrius i millor posis tu l'anunci del que necessites i que et responguin ja que t'estalviràs la feina d'anar mirant anunci per anunci.

També vaig trobar que la ciutat és cara, ja no parlem de roba, ho dic per la importància que li donen a la moda i a l'aspecte físic, parlem en l'àmbit de l'alimentació. Els supermercats són cars i no tenen gaire producte fresc, el millor és anar a les ofertes dels mercats, però també és més complicat, tot i que el meu repte va ser no alimentar-me només a base de pasta i pizza :P

Com us deia el transport és pèssim. Si hi passeu el mes teniu un abonament mensual a 30 euros que us permet agafar tots els transports. Hi ha dues línies de metro que només es creuen a Termini, l'estació central. Després teniu autobusos i el tramvia, tot i que pel centre centre de la ciutat no arriba res. Igualment, per Roma ciutat, si aneu amb calma us la podeu fer caminant perfectament, fins i tot molt millor, perquè ensopegareu amb racons no esperats. A mi personalment l'abonament em va anar molt bé per agafar el tren que anava pels pobles de les rodalies, vaig anar més d'un cop a la platgeta d'un poble que es diu Ostia (parada d'Ostia centre). El tren surt de la mateixa parada del metro Piramide. La platja, pedregosa i molt massificada, però és normal ja que quan vaig intentar parar a una altra estació em vaig trobar que les platges eren de pagament en tota la costa. Ah! Les runes d'Ostia Antica, també hi ha parada, són molt recomanables, tota una ciutat del segle VII a.C. a mitja horeta de Roma.

La veritat és que hi ha mil coses per explicar de Roma, però el millor és que hi aneu vosaltres mateixos, així que ja sabeu, de cara a l'any que ve, no us ho rumieu massa i apunteu-vos a fer pràctiques d'estiu per poc que pugueu, qualsevol lloc estarà bé, creixeràs una mica més professionalment però creixaràs molt més com a persona.

Saluti a tutti!

Carolina Arqued

Estiu 2011

2 comentaris:

  1. Roma és una ciutat especial, sense dubte (una mica bruta, descuidada i agobiant pels turistes que hi ha per tot arreu... però màgica al cap i a la fi)
    I el menjar italià és el millor del món mundial ^_^

    Visca Itàlia!!!

    ResponElimina
  2. Per cert... ara que m'hi fixo... ningú més ha escrit aquest estiu sobre experiències de pràctiques d'estiu?? ohhh!!

    ResponElimina