dimarts, 15 de febrer del 2011

BOBCATSSSS 2011 a Szombathely


El BOBCATSSS és un congrés internacional organitzat per estudiants d’Europa i que cada any
es celebra a una ciutat diferent.
Aquest any s’ha fet a Szombathely, una petita població hongaresa (a la qual, per cert, hi feia molt de fred).
.
(típic poble on no passa ningú pel carrer)
.
Els organitzadors d’enguany eren estudiants d’Hongria, Noruega i Àustria, i es va celebrar els dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer.

Les ponències presentades per estudiants de diversos països eren molt interessants i de temàtica diversa (nous grups d’usuaris, xarxes socials, web 2.0... el tema era "Finding new ways"). Algunes presentacions derivaven d’estudis molt treballats i tenien un nivell excepcional.

Per la nostra part es van presentar dues comunicacions: Technology Consulting in Libraries Today (Adrià Piqué, estudiant de Màster) i A new role for librarians and information professionals: community manager (Grelda Ortiz i Eli Ramirez, estudiants de Màster i Llicenciatura, respectivament)

L’experiència va ser molt bona. Sempre és bo sortir de casa i conèixer altres professionals per compartir i intercanviar experiències! Però com en tot, també hi ha coses que creiem que podien haver estat millorables. En aquest cas el que voldríem destacar “negativament” és que les visites culturals programades (passejades pel nucli antic, visita a dues biblioteques…) es feien en horari de congrés i clar, si t’interessava una comunicació, havies de triar si marxar o quedar-te.
Per altra part també volem destacar coses positives, com per exemple la festa de benvinguda, la festa de comiat, els tiquets-restaurant per dinar cada dia, interactuar amb altres estudiants...
.
(foto de grup: de primer hi havia sopa freda de color rosa amb gust a
remolatxa... i "frutas del bosque" vermelles surant pel bol).

I bé, tot i que a algunes visites no vam poder-hi assistir, val a dir que molt quiets tampoc ens vam quedar, així que pel nostre compte vam visitar la “Dániel Berzenvi County Library” (l’única biblioteca pública de la ciutat i a la qual ens van tractar súper bé i la dona ens va fer un tour súper professional!), un observatori astronòmic (ELTE Gothard Astrophysical Observatory, on també ens van tractar molt bé) i també una mena de museu-magatzem de la legió savària (The Savaria Legion’s Warehouse… on també ens van tractar molt bé, clar ^_^) (i com que estàvem sols, ens van deixar provar roba militar i romana!!)


*Tots aquest llocs estaven mencionats a la web del Bobcatsss, per això vam poder concertar les visites fora d’horari abans de sortir de Barcelona!!!!
.
.
L'últim dia, acabat el congrés, ens va sobrar una mica de temps per visitar Viena. Van ser poques hores, però les vam aprofitar al màxim (no va faltar la visita de rigor a la Biblioteca Nacional ni a l'Òpera!).
.
El proper BOBCATSSS es celebrarà a Amsterdam i serà el 20è aniversari. Animem des d’aquí els estudiants de la Facultat: val la pena!

Finalment, per últim, agrair infinitament a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació per facilitar-nos l’estada!!!

Grelda Ortiz
Adrià Piqué
Eli Ramirez

Pd. Més detalls-detallats del viatge, en aquest blog (Eli R.)
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada