dimarts, 1 de desembre del 2009

Recursos i xarxes socials per als estudiants en mobilitat

Les institucions i organismes oficials ens escarrassem per motivar que els estudiants es plantegin de portar a terme una experiència de mobilitat a l'estranger. Els anys ens han demostrat que per a la gran majoria d'estudiants que ho fan, aquesta experiència representa un fet molt important en la seva vida.

Per això solem elaborar i donar a conèixer informació objectiva, completa i actualitzada que sigui el punt de partida per prendre la decisió esperada.

Tanmateix, l'estudiant que està rumiant sobre el fet de marxar o no, o aquell que ja ha pres la decisió, no en té prou amb aquestes informacions fredes. S'estima més conèixer les vivències de protagonistes com ell, i buscar un tipus d'informació que els llocs oficials no proporcionen.

Avui en dia existeixen multitud de llocs a Internet creats per i per als estudiants en mobilitat. Alguns tenen una voluntat comercial, d’altres, purament comunicatives.

Tot seguit en relacionem una petita mostra.


ERASMUS STUDENT NETWORK (ESN)
http://www.esn.org/
Associació internacional nascuda el 2007 amb el suport de la Comissió Europea, que vol servir d’ajuda als estudiants en mobilitat: tant a l’hora d’informar-se com durant l'estada a l'estranger, i també després d'haver acabat l'experiència. Té delegacions a cada país. Fa uns mesos vam parlar de la delegació a la UB: http://mobilsbid.blogspot.com/2009/07/esn-una-associacio-destudiants-en.html


ERASMUSU
http://www.erasmusu.com
Xarxa social accessible previ registre, pensada per als estudiants en mobilitat (en qualsevol programa). Segons declaren els creadors, ja han arribat a 5.000 inscrits. Es presenta amb una interfície i unes opcions semblants al Facebook.

Vegeu-ne un comentari a: http://cokidoo.com/showcase/erasmusu-red-social-estudiantes-intercambio-internacional/


ERASMUSWORLD
http://www.erasmusworld.com/

Portal dedicat a la mobilitat d’estudiants. Hi destaquen diversos fòrums (sobre països, per trobar allotjament, sobre festes, per trobar feina, etc.). Hi ha també informació prou detallada i pràctica sobre cadascun dels països.

1 comentari:

  1. Opinions personals [si poden servir d'alguna cosa] :-)

    1. ESN: està molt bé i ben estructurada. Com a estudiant en mobilitat et fan un carnet i amb ell obtens descomptes i propostes culturals (a Itàlia es fa una trobada annual amb erasmus de tot el país, per exemple)

    2. Erasmusu: m'hi vaig registrar fa uns dies i és una interfície facebook total (ja el logotip ens ho recorda). Un cop registrat, pots posar el país on aniràs/estàs/has anat d'erasmus i així crear una xarxa.

    3. Erasmusworld: A mi aquesta web em va anar súper bé: hi ha moltíssima gent registrada i a banda de fer contactes, hi ha informació de tota mena (sobretot dels mateixos usuaris). Jo marxar anar d'erasmus tan panxa sense tenir lloc on dormir i gràcies a aquesta web vaig poder dormir uns quants dies a casa d'unes noies (i justament, les úniques estudiants de Documentació que hi havia d'erasmus a Viterbo [ITÀLIA], unes noies de la Fcaultat de Badajoz...) bueno total, que jo la recomano moltíssim!

    ResponElimina