dilluns, 7 de desembre del 2009

Borsa d'intercanvi lingüístic dels Serveis Lingüístics


Per manteir la fluïdesa oral de les llengües estrangeres que més o menys dominem, no hi ha més secret que la pràctica habitual. Si no, els coneixements es van esvaint, les competències van desapareixent.

Els Serveis Lingüístics de la UB organitzen des de fa temps un servei gratuït i força pràctic per a aquest objectiu que dèiem abans: una borsa d'intercanvi lingüístic entre els estudiants estrangers que fan una estada temporal a la UB i el personal autòcton de la UB (alumnat, professorat o PAS).

La feina dels Serveis Lingüístics és bàsicament posar en contacte les dues parts: intenar fer coincidir l'oferta i la demanda, els nivells requerits i els horaris disponibles. Una vegada formades les parelles, cadascú estableix el ritme de trobada. A més, els Serveis Lingüístics organitzen una sèrie d'activitats culturals (d'assistència voluntària) amb els quals es poden descobrir patrimoni cultural, arquitectònic o festiu.

Per a inscriure's, només cal omplir un formulari. És molt fàcil, i pot ser útil i divertit.

Mireu-vos-ho!

http://www.ub.edu/sl/borsa/

Amb una finalitat semblant a la d'aquesta borsa d'intercanvi de la UB, podem ressenyar el programa del Voluntariat per la llengua, organitzat per la Generalitat de Catalunya. En aquest cas no es planteja tant un intercanvi, sinó com una activitat adreçada a facilitar l'aprenentatge o el reforçament del català per a persones que ja viuen aquí i que encara no es troben prou segures amb la nostra llengua.

Aquí trobareu més informació: http://www10.gencat.net/pres_volull/AppJava/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada