dijous, 6 d’agost del 2009

Pràctiques a la Hispanic Section (British Library)

Hola!!

Sóc la Neus Ventura, estic acabant segon de llicenciatura i aquest estiu estic realitzant durant set setmanes (des del 13 de juliol fins al 28 d’agost) pràctiques a la Hispanic Section de la British Library. Ara mateix em trobo a la meitat de la meva estada, i la veritat és que m’ha passat el temps molt i molt ràpid…

Com ja sabeu, la British Library és la biblioteca nacional del Regne Unit, i a la vegada és la segona biblioteca més important del món. La primera és l’americana Library of Congress. El seu fons oscil·la entre els 25 i els 30 milions d’exemplars, i com a curiositat dir-vos que tenen un exemplar original en incunable del Tirant lo Blanc –que no m’han deixat veure, per cert!-.

L’acollida del personal ha estat fantàstica, i a més, com que tots són anglesos, tinc oportunitat de posar-lo en pràctica. Ben al contrari de la residència on m’estic (Dinwiddy House, a cinc minuts caminant de la British Library) on tots són espanyols excepte el personal de la recepció!!

Fins a la data, he realitzat tasques senzilletes: comprovació de noves adquisicions al catàleg, comprovació dels links de la pàgina web i noves adquisicions. Fa dos dies que estic col·laborant amb el càlcul de pressupostos de noves adquisicions de monografies sobre Centre Amèrica i el Carib, i em van dir que properament em deixarien treballar amb la pàgina de Facebook que tenen, traduint algunes informacions al castellà.

Poca cosa puc dir de Londres que la majoria no sapigueu; personalment m’atreia la idea d’estar-m'hi durant una bona temporada i conèixer la ciutat a fons, ja que només hi havia estat de passada i penso que és de parada obligatòria per a qualsevol persona. Els dos únics inconvenients que hi trobo són: el temps –totalment IMPREVISIBLE a l’estiu- i el menjar... els britànics no coneixen el vinagre, la sal i l’oli d’oliva!!!

Les tardes les aprofito per anar a visitar museus o edificis emblemàtics del centre -la majoria de llocs tanquen entre les 17.30 i 18, així que t’has d’afanyar si no vols que et tanquin, ja que la majoria pleguem a les 16- i els caps de setmana per fer excursionetes pels voltants. La veritat és que no tens temps d’avorrir-te, l’únic és que és tot excessivament car, així que s’ha d’intentar estalviar al màxim!

See u soon!

Neus

3 comentaris:

  1. Vaig arribar a odiar Londres molt perquè plovia cada dia -_-'''
    :-)

    Benu encara et queden més de 20 dies... Qualsevol dia pot sortir el sol! tingues paciència :-)!

    ResponElimina
  2. Home, no ha fet uns dies estupendus, pero com a minim he vist el Sol. Lamento dir-te (segons els anglesos) que a l'agost es el mes on plou mes... aixi que el Sol nomes a les fotos!!

    Petons!

    ResponElimina
  3. El mes passat vaig estar a Londres, pel meu gust pocs dies.Em va encantar la BRITISTH LIBRARY, així que pugui penso tornar-hi i serà el que visiti primer. Ah, per cert, tots els dies un sol preciós.

    Petons

    ResponElimina