dilluns, 27 de juliol del 2009

Visita als estudiants en pràctiques de Londres


Fa tot just una setmana era a Londres de visita als estudiants i centres de pràctiques de la capital anglesa. El primer dia vaig desplaçar-me fins a la British Library on em van preparar un tour detallat i interessant de les perles i espais no accessibles de la biblioteca, com per exemple les quatre plantes del soterrani. A la tarda, vaig fer un viatget en underground fins a Whitechapel per conèixer Sergio Dogliani, manager de Idea Stores, una biblioteca poc convencional que serà nou centre de pràctiques pel curs vinent.

L'endemà al matí, va ser el torn de la London School of Economics. Una biblioteca moderna i amb un disseny arquitectònic d'impacte. Després de passar una estona amb l'Eva i el Marc i la seva tutora, em vaig tornar a moure fins a Canning House. La biblioteca està situada al soterrani d'una casa senyorial i enmig d'un dels barris més cars i luxosos de la ciutat. Va ser una visita breu però amb detalls molt anglesos. Aquests dies m'he alimentat de te i pastes!

Dimecres va ser el moment d'anar de visita tots plegats cap a Cambridge
(els estudiants Facultat i dues estudiants de Granada que fan pràctiques al Cervantes) . Vam agafar el tren a King's Cross. Estació de tren coneguda pel rodatge d'algunes escenes de Harry Potter. L'excursió va estar organitzada per David Carrión, cap de la biblioteca de l'Instituto Cervantes de Londres. Aquí, des d'aquest bloc li vull agrair la seva acollida.

A Cambridge vam visitar la University Library, on Sonia Morcillo (catalana arrelada a Cambridge des de fa 15 anys), responsable d'adquisicions dels materials de Llatinoamèrica ens va preparar una visita intensa. A la University Library vam tenir la sort de veure el departament de mapes i el de llibres rars, també ens van portar a la Library of Medieval and Modern Languagues i per acabar, ja una mica cansats, vam visitar la darrera biblioteca i ens vam quedar a conèixer alguns racons de la població.

L'endemà, vaig deixar la frescor i la pluja de terres angleses per tornar a la Facultat i a la calor de l'estiu barceloní.

3 comentaris:

  1. Visca l'IC! ^^!

    Us vau fer fotos a l'andana 9 i 3/4? :-)

    ResponElimina
  2. Jo no, pero alguns fans del Harry Potter si!!

    ResponElimina
  3. Aquí sota, l'enllaç a una explicació amb algun detall més de la visita a Cambridge, aquest juliol. Crec que la crònica és feta per David Carrión, el bibiotecari de l'Instituto Cervantes de Londres.

    piqueu aquí.

    Gràcies, David!

    ResponElimina