dijous, 30 d’octubre del 2008

Premi internacional per a un estudiant del màster

Juan José Boté, estudiant del màster en Gestió de Continguts Digitals, ha guanyat el segon premi del Digital Preservation Challenge, concurs convocat per segona vegada per Digital Preservation Europe.

Aquesta organització internacional està formada per universitats, centres de recerca i biblioteques de diversos països europeus, i té l'objectiu de promoure la recerca i l'intercanvi d'experiències en la preservació dels objectes digitals: http://www.digitalpreservationeurope.eu/.

Com es pot veure pel nom del concurs, es tractava de resoldre cinc reptes concrets, relacionats amb la preservació d'obres digitals: recuperació de documents antics, un videojoc antic, una base de dades obsoleta, una obra d'art electrònic i la còpia de pàgines web. Calia encertar la plataforma dels documents, visualitzar els documents amb el format correcte i proposar una estratègia de preservació digital: http://www.digitalpreservationeurope.eu/challenge/.

Aquí podem veure en Juanjo en el moment de rebre el premi, dotat amb 1.500 euros.



L'acte d'entrega dels premis va tenir lloc a Londres, els dies 29 i 30 de setembre, a la Bristish Library, en el marc de la iPRES 2008: the Fifth International Conference on Preservation of Digital Objects: http://www.bl.uk/ipres2008/.

El proper dijous, 13 de novembre, es farà una presentació pública a la Facultat del treball presentat pel Juanjo. La sessió tindrà lloc de 18 a 19 h, en un espai encara per determinar.

Felicitem des d'aquí en Juanjo, i animem a tothom a tenir en compte aquest certamen de cara a la propera convocatòria, que és previst que es faci pública el gener de 2009. Per a participar-hi només cal estar matriculat en un centre universitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada