diumenge, 21 de setembre del 2008

Pràctiques a l'ETH, Zuric. Punt i final

Uff, Zuric... ara ja fa vint dies que vaig anar-me'n d'aquelles terres Suïsses i ¡quin bon record! anava allargant aquesta "crònica" perquè és com posar el punt i final a l'experiència, però havia d'arribar, i ara només queda esperar l'estiu de nou per veure quines noves destinacions podem conèixer.

Les tasques que he anat desenvolupant per allà han estat diverses: el primer mes vaig haver de començar amb el projecte de préstec de llibres digitals elaborant un informe aprenent que l'última paraula SEMPRE va pel departament d'informàtica ("buuuf això és molt complicat / ara tenim altres projectes / estem esperant el canvi de programari"...) i dels editors ("apujarem els preus") :P. Després vaig estar amb altres feines de les quals destaco "l'inventari" de tesis doctorals per a la digitalització i el control de qualitat del fons institucional... sí, sí, si aneu a l'ETH haureu de treballar i aprendre molt, però compensa (espero poder aplicar això que he après al pròxim treball que hagi d'entregar).

Com bé sabeu tenia un bon sou que m'ha permès viatjar arreu de Suïssa... sobre les excursions volia destacar una que es va organitzar per la pròpia biblioteca on tooot el personal que volia de la biblio anàvem un dia a fer activitats a un poble (escollit després d'un concurs d'identificació a partir de fotos... molt currat) i vam anar cap al llac de Constança. Érem més de 140, dividits en diferents activitats (excursió en vaixell, bici, mountain bike, patins, passeig...) i després soparet :D. Molt xulo, jeje, i recomanable per a tota biblioteca.

Però bé, va acabar, us deixo amb algunes imatges de la biblio de l'ETH, una biblioteca amb llibres a dipòsits, amb uns índexs de demanda de llibres i articles increïbles (una persona a dipòsits treu AL DIA 800 obres aprox.).

3 dipòsits multicolors a HDB (edifici a les afores):


Caixes en les quals les obres circulaven:


Promoció de biblioteques! (a Suïssa no podia ser una altra: xocolata! jo proposo que la UB faci el mateix).


jeje... i fins aquí la meva experiència, si us animeu a anar-hi no dubteu a posar-vos en contacte amb mi :P!

2 comentaris:

  1. Xocolata bibliotecària! XDDDD
    Que booo

    Ja estàs trigant a enviar un mail al Consorci amb la proposta XD jiji

    ResponElimina
  2. jajaja, amb aquest incentiu pujarien les cerques :P

    ResponElimina