dimecres, 30 de juliol del 2008

Pràctiques a l'Istituto Universitario Europeo (experiències)

Ciao a tutti!

Sembla mentida però ja fa gairebé sis mesos que sóc a la biblioteca de l’EUI (European University Institute) de Florència…

A l’EUI es porta a terme recerca en el marc d’una perspectiva europea en ciències socials (Història, Dret, Economia i Ciències Polítiques i Socials). La biblioteca de l’Institut, ubicada a San Domenico, és a una antiga abadia (Badia Fiesolana) amb unes vistes realment increïbles i en un entorn preciós de la Toscana. La feina a la biblioteca és bastant diversa, ja que tot i pertànyer a un determinat servei de la mateixa (catalogació, préstec interbibliotecari, adquisicions… etc.) es realitzen tasques diferents, com per exemple atenció a l’usuari diferents cops per setmana.

A la biblioteca es parla sobretot anglès, i gairebé tothom també sap italià. Així, es poden practicar a la vegada els dos idiomes, i almenys per mi això resulta molt interessant… especiament amb l’anglès, ja que necessito millorar el meu nivell i aquesta és una molt bona oportunitat per fer-ho.

Quant al temps lliure, què puc dir d’una ciutat com Florència, amb tant per visitar? A més, els caps de setmana sempre es poden aprofitar per anar a altres llocs, ja siguin propers (Pisa, Siena… etc.) o fer una escapada a alguns una mica més llunyans, com Venècia, Roma… o fins i tot Sicília!

D’una altra banda, l’estada a l’Institut, a més de ser una molt bona oportunitat a nivell professional, a nivell personal per mi ha estat molt important venir aquí, ja que és la primera vegada que visc a l’estranger i de veritat que si també pot ser la primera vegada per alguns de vosaltres, us ho recomano sens dubte.

I com que diuen que una imatge val més que mil paraules, aquí us deixo algunes fotografies que ben segur que als indecisos us serveixen per no dubtar-ne ni un segon més!!


Autora: Elisabet Sinovas









4 comentaris:

  1. Que guai!

    Et recomano que visitis Orvieto i Assisi (on San Francisco va crear la ordre dels franciscans). I per allà també tens Arezzo, el bonic poble on es va gravar "La vita è bella" :-)

    I sopratutto...

    VIterbOoooo!!!!
    Viterbo és la millor ciutat d'Itàlia, jejejeje.
    A més, hi ha unes termes naturals.


    :-)

    ResponElimina
  2. Hola Elisabet! Dóna records meus a tothom a la biblioteca, a veure si se'n recorden de mi! Vaig estar allà al 2003-2004... ya ha llovido!
    miguel.navas.fernandez@gmail.com

    ResponElimina
  3. Hola Miguel!

    doncs precisament avui es parlava de tu, pel tema de la IFLA!!!

    :)

    Elisabet

    ResponElimina
  4. L'explicació de "pel tema de l'IFLA" del comentari anterior és que en Miguel Navas (antic becari a Florència) va presentar una comunicació al darrer congrés d'aquest organisme: http://www.ifla.org/IV/ifla74/papers/165-Navas-en.pdf.

    Fins ara!

    ResponElimina