diumenge, 27 de juliol del 2008

Biblioteca universitària a Northampton (UK)

Hola companys,

Jo estic fent les pràctiques a la biblioteca universitària de la universitat de Northampton (UK).

La biblioteca és relativament petita, si tenim en compte que acull col·leccions de disciplines molt diferents (business, health, history...). De fet, es tracta d'una universitat força nova. Tot l'equip de bibliotecaris treballa en una sala, on tenen les seves taules de treball (i on, temporalment, també hi ha la meva). Ens trobem al pis principal de la biblioteca i les portes del despatx sempre estan obertes de bat a bat, amb un gran "Welcome" que convida a entrar a tot aquell que necessiti parlar amb els academic librarians... Jo diria que aquest és un dels aspectes més característics d'aquesta biblioteca i del seu equip: el seu esforç en l'atenció als estudiants, al desenvolupament de les habilitats informacionals dels estudiants (depèn de la disciplina, però cada bibliotecari pot dedicar unes 10 hores a la setmana a fer "classes" sobre habilitats informacionals als estudiants).

Estic participant en diferents projectes i estic aprenent força. Participo en: revisió de petites tasques relacionades amb el dipòsit institucional de la uni -creat molt recentment- i properament tractarem el tema d'incorporar els textos complets, comprovar copyright a Sherpa-Romeo, etc. també he estat preparant un esbós de tutorial en línia per als alumnes, amb informació bàsica però fonamental sobre com utilitzar la Web 2.0 en treballs acadèmics (Wikipedia, blocs i companyia)... Crec que també m'animaré a escriure un petit article per al proper magazine de la biblioteca... i més cosetes que ja aniran sorgint...

Tot i que la ciutat és força avorridota (a partir de les 5 o les 6 de la tarda ja s'estàn ficant tots als caus... són bojos aquests anglesos???), estic disfrutant un munt amb la feina, aprenent molt i m'he sentit des del primer dia molt ben acollida per tot l'equip de la biblioteca. Ep, gent que esteu en altres biblioteques universitàries!! Com us va? Què esteu fent?

Records,
aina

1 comentari:

  1. Aina Manso! Uei, com va per Northampton? Que guai el que estas fent, no?

    Molts records des d una biblio especialitzada d un banc, a DC Washington DC

    ResponElimina