divendres, 18 de gener del 2008

Fonts d'informació sobre Erasmus

A continuació us donem a conèixer tres fonts d'informació pràctica perquè els que us hàgiu plantejat anar a estudiar una temporada a l’estranger dins del programa Erasmus pugueu llegir altres experiències o consultar els vostres dubtes.

Les pàgines web que us proposem són:

Erasmusworld.com (www.erasmusworld.com)

Aquest portal és un punt de trobada entre estudiants que marxen d’Erasmus i els que ja ho han fet. Es posen en contacte per compartir opinions i les seves experiències i també per ajudar els que s’estan decidint. D’altra banda, també hi ha informació de diferents països i algunes seccions amb fotografies i vídeos. Cal registrar-se per poder accedir a totes les opcions.


Blog de la Unitat de Relacions Internacionals (http://uri-ub.blogspot.com)

La URI de la Universitat de Barcelona té un bloc en el qual els estudiants que han anat a estudiar a l’estranger i els que estan a punt de fer-ho intercanvien informació. Sobretot, hi escriuen els estudiants que encara no han marxat, demanant posar-se en contacte amb altres estudiants que vagin a la mateixa destinació que ells. D’altra banda, té una secció anomenada “Informació general” on hi ha informació de les últimes convocatòries de beques i d'ajuts relacionades amb la mobilitat internacional.


Estudios en Europa (http://internacional.universia.net/europa/cronicas/index.htm)

La secció “Experiencias y consejos de estudiantes Erasmus” forma part de l’epígraf “Estudios en Europa”, i ambdós es troben dins del portal Universia, que conté informació per a estudiants universitaris. La finalitat d’aquesta plana és donar informació sobre centres i països amb els quals les universitats espanyoles mantenen convenis de mobilitat. El que pretén és que els estudiants que han estat estudiant fora o que actualment estan d’Erasmus enviïn les seves experiències, consells i opinions per ajudar i orientar els que estiguin a punt de marxar. Així, vol crear una guia amb tota la informació necessària per assegurar una estada més fàcil i profitosa. A més a més, hi ha una llista amb les universitats estrangeres que tenen conveni amb les espanyoles, altres programes europeus de mobilitat, les oficines de relacions internacionals que poden ajudar-vos, allotjaments, cursos d’idiomes, beques, ciutats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada