dimecres, 7 de novembre del 2007

Institut Universitari Europeu

Fa just un any que sortia la convocatoria per a la beca a l’Institut Universitari de Florència. Fa just un any jo també estava llegint els comentaris del bloc, tot i desitjant poder marxar... Bé doncs, fa més de sis mesos que la meva vida s'ha traslladat a San Domenico de Fiesole.

A tots i totes els que de tant en tant llegiu el bloc i us plantegeu la possibilitat de marxar a l’estranger i esteu pensant en l’IUE, creieu-me quan us dic que aquest lloc és tot un món a part, un món academic, d’investigadors, de tecnologia punta, multilingüe i polilingüe, una petita ONU enmig del paisatge toscà més típic. Per als qui desitgen anar a peu a la feina travessant un camp d´oliveres i fer el cafè de l’esmorzar sobre les vistes d’una Florencia sortida de A room with a view. Però també per als qui els agrada treballar en un ambient d'alt nivell acadèmic, desenvolupant moltes feines diferents, amb ganes d’aprendre coses noves cada dia, a desafiar el coneixement d’idiomes i a tractar amb gent de tot el món.

La biblioteca de l’IUE es una biblioteca universitària especialitzada en quatre temàtiques principals : economia, ciència política, història i dret. Les feines que es poden acabar fent a la biblioteca van des del taulell de préstec fins a la catalogació, passant per serveis diversos com el préstec interbibliotecari, els recursos electrònics, el servei d’adquisicions o el centre de documentació europea. No hi ha dos dies iguals, perquè sempre t’estas movent de departament tot i que tens una feina fixa assignada. Vull afegir que a més a més de les tasques tradicionals, la biblioteca de l’IUE té un conjunt de serveis electrònics molt ric tot i desenvolupant una biblioteca digital de les publicacions del centre.

En definitiva, una experiència fantàstica que no oblidaré mai, tant pel que aporta professionalment com personalment. Es viu un ambient internacional molt especial, la gent és molt maca, i la feina molt interessant. Desitjo molta sort a tots aquells i aquelles que heu presentat la convocatoria, i per als indecisos que l’any vinent no s’ho pensin dues vegades!

Grup de stagiaires 2007 : Mireia (Catalunya), Anthie (Grècia), Christina (Suècia), Emanuela (Itàlia), Pavlina (República Txeca), Sara (Itàlia).

Mireia Pérez Cervera

2 comentaris:

  1. Ei Mireia, és genial tot el que expliques!
    M'en alegro de que hagis disfrutat tant... realment la Toscana és el millor d'Itàlia ;P

    ci vediamo!

    ps.Tornes a Bcn o et quedes per Europa?

    ResponElimina
  2. Mire, que maca que surts a la foto :)Totes ereu bibliotecàries?

    Molts records,

    ResponElimina