dijous, 29 de març del 2007

Pràctiques d'estiu a l'estranger

Com en anys anteriors, la Facultat ofereix als seus estudiants la possibilitat de portar a terme unes pràctiques professionals durant l'estiu, en diverses ciutats d'arreu del món. Aquestes pràctiques es porten a terme en el marc dels convenis de cooperació educativa, i per elles es pot aconseguir un crèdit de lliure elecció.

L'oferta d'enguany inclou una bona colla de destinacions atractives: Aberystwyth, Buenos Aires, Frankfurt, Istanbul, Lisboa, Londres, Moscou, Munic, Nàpols, Nova York, París, Perpinyà, Porto, Roma, Santiago de Xile, Stuttgart, Tànger, Tolosa, Trento, Tunis i Utrecht.

La majoria de biblioteques que acullen els estudiants pertanyen a l'Instituto Cervantes, però també n'hi ha d'altres d'entitats tan interessants com la FAO, la Biblioteca Catalana de Frankfurt o el Centre Georges Pompidou de París, per posar uns exemples. Malauradament, en molts casos les biblioteques no retribueixen els estudiants per aquestes pràctiques, tot i que en alguns casos sí que hi ha una remuneració, es cedeix l'allotjament o es reintegra el bitllet d'avió. Cal veure en cada cas quines condicions es donen i quins requisits es demanen de caire lingüístic o acadèmic. A la pàgina d'informació d'aquestes pràctiques es pot veure, també, les activitats previstes per a cada lloc: http://www.ub.edu/biblio/serveis/programes-d%27intercanvi-i-mobilitat/practiques-d%27estiu.html.

Per ajudar els estudiants en aquests desplaçaments enguany comptem amb el suport econòmic de dues empreses prou ben conegudes del nostre sector: El Profesional de la Información i DOC6. Cadascuna d'elles aporta una beca de 300 euros.

No cal dir com agraïm des de la Facultat la generosa col·laboració d'aquestes empreses, que esperem que continuï en el futur!





6 comentaris:

  1. Amadeu, com és que ja no fas/feu més entrevistes d'aquelles: "Avui parlem amb..." Sempre les llegia i eren molt interessants!!

    ResponElimina
  2. Que xules totes les destinacions: quines ganes tinc d'anar-me'n!!!

    Salut i ànims ;-)

    ResponElimina
  3. Ostres sí! Jo també vaig presentar la sol·licitud... Per cert: quan sortian els resultats?

    ResponElimina
  4. Ni idea...Amadeu, quan se sabran els afortunats/es?

    Fins aviat i enhorabona pel blog, que m'agrada molt ;-)

    ResponElimina
  5. Perdó pel retard a contestar: no rebo els comentaris al meu correu!

    La selecció calculo que ja estarà enllestida el 10 de maig.

    Fins aviat!

    ResponElimina