dilluns, 11 de setembre del 2006

Pràctiques d'estiu a Munic!

Hola a tothom!

Em dic Cristina i sóc una de les “afortunades” que aquest any ha gaudit d’una de les estades en pràctiques a l’estranger. Concretament i juntament amb una altra companya, jo he estat a la biblioteca que l'“Instituto Cervantes” té a Munic, a l’agost.

No puc deixar de parlar en primer lloc de la ciutat en què he estat vivint durant un mes. Munic, com a ciutat i al meu parer, és una passada! Trobo que és el lloc perfecte per passejar: una ciutat amb espais molt oberts, que no dóna sensació d’angoixa i, a més, molt verd. No et cansaries mai de caminar pels seus carrers i carrerons i pels seus nombrosos parcs i jardins. Això també fa que sigui el lloc ideal per córrer en bici, que sembla ser el mitjà de transport preferit per la major part dels seus habitants donat que hi ha una bona xarxa de carrils bici. Me'n van deixar una, i la veritat és que la vaig aprofitar molt bé els dies que el temps ens donava una treva, perquè això sí, el paraigües ha estat el meu inseparable company durant els 31 dies que he voltat per la capital bàvara. D’altra banda, puc dir que no vaig haver de patir o no vaig poder gaudir (segons com es miri) del calor i del sol al qual estem acostumats o resignats en aquest país al mes d’agost. Però Munic no només t’ofereix activitats a l’aire lliure, sinó que amb la seva àmplia oferta de museus i les seves edificacions (principalment monuments i esglésies) se’t passen els dies sense que puguis acabar de veure-ho tot. Puc dir que no he parat quieta ni un moment i tot i així, n’estic ben segura que no ho he vist tot. A més, hi són les rodalies: els pobles, els llacs, els Alps allà al costat... El tren funciona molt bé (a l'igual que a dintre de la ciutat ho fan el metro, els autobusos i el tramvia) i hi ha moltes combinacions que et permeten fer excursions d’un dia. Resumint: si t’avorreixes, és només perquè així ho vols.

Quant al treball en sí, la tasca que hem hagut de dur a terme ens ha ensenyat què passa quan un centre es disposa a canviar de programa de gestió de la seva biblioteca. Pràcticament hem passat tot el mes canviant els codis de barres identificatius per a cadascun dels volums de la biblioteca per uns de nous. A més, hem treballat amb l’“Absys”.

La gent que hem trobat tant a l’IC com a fora ha estat sempre i en tot moment molt amable i disposada a ajudar-nos en qualsevol cosa que hem necessitat (qüestions de la vida quotidiana, de treball o de turisme).

Tot i que pot semblar que tots els que aquí escrivim us estem venent les estades i pràctiques a l’estranger com si els que ho han fet possible ens hagin pagat per fer-ho, no és així. L'única raó per la qual ho fem és per tal de poder compartir amb tots vosaltres, que ho llegiu, la nostra experiència, que us pugueu fer una idea de què us podeu trobar fent pràctiques a l’estranger i animar-vos a tots que ho proveu!

Cristina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada