divendres, 30 de desembre de 2005

Experiència Erasmus des d'Hamburg

Hola a tots,

El meu nom és Javiera Atenas, sóc xilena i estudianta del programa de doctorat Informació i Documentacio en l'Era Digital. Em trobo desenvolupant part del treball doctoral a la Hochschule Hamburg. Aquesta ja és la meva tercera experiència lluny de casa: la primera a la ciutat de Bremen, Alemanya, a fer la meva pràctica professional l'any 2003, després el 2004 a la ciutat de Barcelona, i el 2005 m'he tornat a canviar de casa al bell port d'Hamburg.

Cada experiència lluny de casa és única, permet conèixer altres cultures, aprendre nous idiomes i desafiar-se a un mateix dia a dia, fins i tot amb els nous menjars, intentar coses noves i intentar sortir endavant, entendre els ambients i els perquès de les altres cultures, i també a mirar-se a un mateix i dir «que bé que ho he fet, no sabia que era capaç de fer això o allò altre».

La meva experiència a Alemanya és la segona, vaig tornar-hi perquè m'havia agradat, fins i tot amb el fred, m'agrada la sensació de llibertat, d'anar amb la meva bicicleta pels carrers tranquil·lament, m'agrada a més poder desenvolupar els meus estudis, comptar amb molt bon material a la biblioteca, també els professors i companys han estat molt amables i m'han ajudat molt en això de la barrera idiomàtica i a adaptar-me al sistema alemany d'educació.

A qui pensi partir lluny, li recomano fer-ho; és una de les millors experiències de la vida, i cal aprofitar l'oportunitat d'aprendre, de fer amics i créixer.

Für Alles ein frohes neues und erfolgreiches Jahr 2006!
Bones festes a tots!

Javiera

2 comentaris:

 1. Un poco de publicidad: Dejo la dirección de mi blog por si quereis echarlo un vistazo y participar en un debate sobre empleo en Documentación

  neton.blogspot.com

  saludos

  ResponElimina
 2. I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

  http://www.juicyfruiter.blogspot.com

  ResponElimina