diumenge, 1 de maig de 2005

Records de Florència

Hola a tothom,

Jo també vull contribuir a explicar experiències a l’estranger!

Vaig estar a Florència (Firenze) des de juliol de 2003 fins juny de 2004. Però no va ser pas una beca Erasmus, sinó unes pràctiques d’onze mesos a la biblioteca de l’Istituto Europeo.

Aquest Istituto, també conegut com l’European University Institute, és, com el seu nom indica, un institut europeu per a la recerca en ciències socials (estudis de postgrau en dret, història, economia i ciències polítiques). La seva seu principal és l’antiga Badia Fiesolana (a Fiesole, ciutat veïna de Florència) però també disposa d’equipaments en altres edificis i viles properes (Convento di San Domenico, Villa la Fonte, Villa Schifanoia, Villino, Il Casale, Villa Il Poggiolo i Villa San Paolo).

La biblioteca és impressionant i la feina està molt bé (sempre depenent de la secció on t’ubiquin, però darrerament es feien rotacions).

A la biblioteca i a l’institut es parla principalment anglès, perquè hi ha molts estudiants estrangers i és l’opció més fàcil. No obstant, és molt recomanable anar a cursos d’italià que es fan al mateix institut i mirar d’aprendre, perquè serà molt útil a la ciutat (no és com a Noruega que tothom parla anglès, precisament!) i perquè sí, dimonis, ets a Itàlia!

Crec que no cal parlar dels tresors artístics de Florència, oi? Aquells enamorats del renaixement seran al millor lloc del món. Ara bé, d’altra banda, s’ha de dir que és una ciutat-museu, és a dir, li manca funcionalitat com a ciutat. No hi ha potser massa integració entre els florentins autèntics (que són només el 30% de la població) i les hordes d’estudiants i turistes, i costa una mica entrar en la veritable cultura social de la ciutat. Aquest fet i els alts preus (sobretot per sortir) provoca que els estudiants organitzin festetes, tant al bar de l’institut com a les cases particulars.

A la Toscana hi ha molt per veure, no només Florència: Siena, Luca, Arezzo, la regió del Chianti, Pisa... I si sou un any a Itàlia teniu les visites obligades de Roma, Milà, Venècia, Nàpols, Sicília, etc.

Cal que parli sobre les conveniències de tenir experiències a l’estranger? Jo he estat un habitant florentí per un any –que no és el mateix que anar-hi de vacances-, he tingut una feina molt interessant, he millorat l’anglès i après italià, he conegut molta gent, m’he integrat en una societat diferent –sí, sí, i tant que són diferents els italians dels catalans i espanyols-, he viatjat tant... bé, ja paro perquè em poso trist i tot, snif, snif!

Com potser ja sabeu, hi ha una llarga tradició d’estudiants de la facultat que han anat a Florència (això està molt bé perquè així quan arribes hi ha algú que t’ajuda a integrar-te). A veure si algú se sent al·ludit i ens parla també de les seves experiències!

Per cert, al maig de l’any passat vàrem organitzar la “1st Librarian Party”. A veure si les dues noies que hi ha ara fan la segona!

A tutti, grazie dell’attenzione!
L’Italia vi aspetta!

Miguel (m_navasfernandez@yahoo.es)

P.D.: Com que no he pogut adjuntar fotos aquí, us facilito una adreça on n'he penjat algunes per a vosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada